Agenda

Komende activiteit:

okt
6
za
Appelpersdag
okt 6 @ 09:00 – okt 27 @ 09:00

Zin in heerlijk troebel appelsap van eigen kweek of van een kweker? Makkelijk, lekker en helemaal niet duur.
Deze worden gewassen, verhakseld, geperst met onze befaamde mobiele fruitpers.
Schrijf je in en geef ons je gewenste hoeveelheid appelen (min 50 kg). Indien je met je eigen oogst komt, maximum 200 kg.
Dit zal plaatsvinden ergens begin oktober (volgens het aanbod). Hou de website van de gilde of het aanplakbord in de bar in het oog.

okt
26
vr
Whisky tasting
okt 26 @ 20:00

Whisky, veruit de meest befaamde sterke drank, wordt over de ganse wereld gedronken. Vaak wordt whisky vereenzelvigd met Schotland. Whisky is een sterke drank waar men nooit over raakt uitgepraat. Het wordt over de hele wereld geproduceerd en is te verkrijgen in alle soorten en maten. De Amerikanen en Ieren noemen de drank whiskey en in Schotland en Canada spreekt men van whisky.
Pros komt ons weer verrassen met zijn kennis en uitleg.
Schrijf jullie op tijd in want de plaatsen zijn beperkt.

nov
16
vr
Avond speciaal voor de dames
nov 16 @ 20:00

Zin in een avond zonder mannen, enkel met vriendinnen en met koffie en gebak? Kom dan naar de gilde en wij doen de rest.
Nicole, een Belgische dame woonachtig in de oude stad Rhodos, komt haar Griekse juwelen voorstellen. Het gamma aan juwelen dat ze meebrengt gaat van betaalbaar naar duurtot heel duur en is zeer uitgebreid. Maar er is altijd wel iets voor ieders portemonnee.
Aangezien ze geen betaalterminal heeft, valt alles cash te betalen.
Uiterste datum van inschrijving (€ 5) is 11 november.

nov
23
vr
Infoavond over bier
nov 23 @ 20:00

Dirk De Mol en David Steeman gaan het deze keer hebben over “ laag alcohol bieren volmondig maken”
Het mondgevoel is het resultaat van het contact van het bier met je gehemelte.

Het kan licht en soepel aanvoelen (er blijft weinig hangen na het doorslikken van het bier) of juist volmondig (rond, romig en/of koppig) Hoe je dit kan ontdekken gaan Dirk en David uit de doeken doen.
Nu wij een nieuwe brouwinstallatie hebben aangeschaft (zie blz. 12) kunnen jullie gaan experimenteren met deze of met jullie eigen installatie.

dec
7
vr
Koken met Geert
dec 7 @ 20:00

Nog op zoek naar lekkere ideeën voor de feestdagen?
Voor sommigen stijgt nu al de stress omdat ze er nog niet helemaal uit zijn wat ze hun gasten gaan voorschotelen. In dit geval kan je best naar koken met Geert komen. Zoals elk jaar komt Geert ons weer verrassen met lekkere recepten. Deze keer gaan we koken met eigen bieren en wijnen met het oog op de feestdagen.
Gelieve zich in te schrijven voor deze activiteit want de plaatsen zijn beperkt.