Agenda

Komende activiteit:

apr
16
zo
paaseieren
apr 16 @ 09:00 – 12:00

De paasklokken komen naar ’t Vaatje, kom jij ook?

apr
21
vr
Proeven eigen witte wijnen
apr 21 @ 20:00

En leuk avondje wijnproeven met vrienden. Heb je eigen gemaakte wijn(en) en wil je die laten proeven door andere wijnmakers of wijnproevers dan ben je welkom.

Breng je eigen wijn(en) mee en laat ze keuren door de aanwezige deelnemers, zo kan je ook genieten van andere wijnen en heb je ook een indruk wat ze van jouw wijn(en) vinden

Regelmatig zijn er veelvoorkomende fouten zoals oxidatie, aroma-verlies, verkeerde zoet/zuurbalans, troebels enz. Sommige van die fouten kunnen zelfs leiden tot ongenietbare wijn. Wij zullen jullie goede raad geven dat die fouten in de toekomst niet meer voorkomen.

De proeverij is volledig gratis, als je het niet erg vind dat ze ook van jouw wijn mogen proeven.

apr
28
vr
Champagniseren
apr 28 @ 20:00

Wil je een mousserende wijn maken (Champagne) zonder dat die troebel is, kom dan naar deze activiteit. Wij tonen jullie hoe je gemakkelijk het eigenlijk is en de begrippen: prise de mousse, remuage, dégorgement enz. aan te leren.

In praktijk gaan jullie de eerste stappen meemaken om jullie eigen mousserende wijn (champagne) voor te bereiden om dan op een andere datum de definitieve kurk te plaatsen.

Gelieve zich in te schrijven in de bar.  

apr
29
za
Grote lenteschoonmaak
apr 29 hele dag

LENTESCHOONMAAK   Za. 29 April, 09 uur tot …

Niemand ontsnapt er aan: de kuiskriebels in de lente. Zo ook in ‘t Vaatje. We hebben weliswaar een toffe locatie maar die vraagt ook het nodge onderhoud. Gelukkig hebben we Rene Janssen en Jan Ermens die het wekelijkse basis kuiswerk en onderhoud voor hun rekening nemen.

Deze keer gaan we eens een grote opruim houden van zolder over keuken tot in het bakkot en chalet. Materiaal dat we zelden gebruiken, krijgt een andere plaats. Wat we in 3 jaar niet gebruikt hebben gaat naar het contai-nerpark.

Daarom vragen we wat vlijtige handen om ons te helpen bij die klus. Waar mogelijk voorzien we ook een nieuw likje verf en hier en daar iets vast- of losvijzen. Dus handige Harry’s ook welkom!

‘s Middags zorgen we voor warm eten voor alle helpers. Schrijf uw naam op de lijst of laat een sms-je aan onze voorzitter, tel.0476/563331

GEZOCHT: GROENE VINGERS OM VOORTUINTJE TE ONDERHOUDEN;

 

mei
5
vr
Meidrank
mei 5 @ 20:00 – mei 28 @ 12:13

Maitrank is een aperitief op basis van witte wijn en Lievevrouwebedstro dat koel geserveerd wordt met een stukje sinaasappel en stukjes aardbeien.

Deze drank is gans de maand mei te nuttigen in de bar en is helemaal niet duur.