Appel-kaneeltaart “vitte fait”

Voor 4 personen:
4 appels type jonagold,90 gr zelfrijzende bloem, 3 eieren, 150 gr boter, gesmolten, 1 eetl kaneelpoeder, 150 gr fijne suiker.

Merg van een halve vanillestok, Snuifje zout.

Voor crème anglaise: 3 eierdooiers 60 gr suiker s2 250 ml melk ½ vanillestok.

1: Snijd de appels in brunoise. Doe in een pan met de gesmolten boter en laat even sudderen.
2: Meng de andere ingrediënten en  voeg uiteindelijk ook de appel met boter toe:
3: Stort  het mengsel uit in een beboterde taartvorm.
4: bak gedurende 20 min in de oven 180°
5: Dienlauw op, eventueel met zure room of crème anglaise.
Tip: Gebruik bakpapier in de taartvorm

Voor de crème anglaise:
1: Meng de eierdooiers met de suiker.
2: Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en giet op het ei-suikermensel. Spatel de melk voorzichtig door het mengsel zodat het begint in te dikken. Zorg  dat het geheel ongeveer 85° c warm heeft tijdens deze handeling. Zeef en laat afkoelen.

 

Wie  deze taart kan laten mislukken, heeft geen twee linkerhanden maar voeten op de plaats waar zijn handen zouden moeten staan.