Brouwrecepten

Als u zelf een goed recept hebt, laat dat dan eens weten. Zo leren we er allemaal wat van.

PERIKELEN van een AMATEURBROUWER

U herkent het vast wel; Uit pure experimenteerdrift koopt u een paar potten en pannen en begint u te brouwen. Helaas is uw vriend, vriendin knapper dan uw zelfgebrouwen bier en besluit u het getrouwe huisje-tuintje-kindje recept uit. Daardoor verflauwt uw aandacht voor uw zelfgebrouwen wonders. De kinderen helpen ook niet echt mee want zij hebben hun hobby’s en die zijn interessanter dan jouw potten en pannen. Maar nu de kinderen wat groter worden, begint het te kriebelen. Je hoort je ketels smeken om ze te vullen maar iets houdt je tegen. De werkuren! Is brouwen niet een halve dag bier maken en een hele dag kuisen?

De moed zinkt in je schoenen en net dan komt er een boekje uit: Thuis bier brouwen van Greg Hughes. Net wat je nodig had. Een boek voor thuisbrouwers om hun vaardigheden op te krikken. Dit boek moet ik echter nog volledig lezen, dus hierover lees je meer in het volgende vaatje. Maar mensen die nu al ideeën hebben om GEWELDIG GOED bier te brouwen zonder al te veel werkuren en schoonmaakoperaties mogen, nee moeten, aan het vaatje meedelen hoe zij praktisch te werk gaan.

Alle bruikbare tips verzamelen wij en worden ook gepubliceerd in het boekje ’t Vaatje.

Dit tot meerdere eer en glorie van ons zelfgebrouwen bier.

MOENS David

 

Enkele recepten

ne-schep-uit-de-braskuip

Quadruppel (bruin-10 l)

Bleke Lena