name  
Password 
 Wijn en biergilde
't Vaatje
 grote Snijdersstraat 97
 9280 Lebbeke

 Met druiven 



Met druiven kan men ook !!

Druiven op jenever.

Voeg aan 1 Kg goed gerijpte druiven 1 liter jenever toe.
Wikkel een stok kaneel en 4 kruidnagels in een doek.
Laat dit gedurende 14 dagen trekken en haal dan het doek met de aromaten er uit.
Maak een siroop van 250 g suiker en een glas water.
Laat 10 minuten koken, afschuimen, laten afkoelen en in de bokaal gieten.

Druiven in chocolade.

Nodig: 200 g chocolade, 50 g boter, 50 g chocoladekorrels, 30 mooie muskaatdruiven.

Laat de chocolade smelten in de boter.
Goed roeren zodat een zachte pasta ontstaat.
De druiven één na één in de pasta dompelen, ze leggen op een geboterde schaal en ze rollen in de chocoladekorrels voor ze helemaal afgekoeld zijn.

Druivenpralines

Smelt 100 g boter, voeg er 100 g bloemsuiker aan toe en 100 g witte of zwarte chocolade.
Doe deze pralinedeeg in een klein kuipje en duw er de druif in.
Bevochtig met Grand Marnier.
Daarna afdekken met de pralinedeeg, in de koelkast koud laten worden.

Druivenkroketten.

Neem twee champignonschijven en verwijder de steeltjes.
Borstel de champignons af, niet wassen.
Boter ze in en vul ze op met een halve ontpitte en gepelde druif.
Twee champignons met hun gat op elkaar zetten en dichtlassen met boter.
Laten afkoelen in de koelkast.
Maak schuim van eiwit en dompel er de koude champignons in, rol ze in paneermeel en amandelnootjes (tweemaal herhalen).
Bakken in frituurolie tot ze goudbruin zijn.

Ijsgekoelde druiven.

Drankjes worden vaak opgediend met ijsblokjes.
Bij ons thuis in de diepvriezer liggen steeds druiven.

 

 De bierkamer
 De wijnkelder
 Grapjes
 Iets straffer
Mailinglist