De wijnkelder

Berkensap aftappen

Cassiswijn

Professionele wijngisten

 

WIJNMAKEN MOEILIJK ? HELEMAAL NIET !

Wat heb je zoal nodig om (fruit)wijn te kunnen maken …

Even rommelen in de keuken:

  • een trechter
  • een vergiet
  • een schuimspaan
  • een grote kom of een witte plastic emmer van voedingskwaliteit, een neteldoek …

In ons magazijn schaf je dan nog aan:

startset-wijn-maken-10-liter

startset-wijn-maken-10-liter

  • een grote glazen fles (dame-jane)
  • waterslot en gistkap
  • flessenborstel
  • kurkapparaat
  • Sulfiet
  • citroenzuur om materiaal en sap te ontsmetten mag niet ontbreken.

Tussendoor spaar je lege wijnflessen die je later zal vullen met je eigen fruitwijn.
Vanaf nu kan je reeds beginnen !

Wil je direct doorgedreven wijnmaken dan zorg je nog voor een fruitmolen, fruitpers en een wijnfilter. Deze kun je evenwel in onze gilde gratis ontlenen of ter plaatse gebruiken.
Enkele hulpstoffen komen later nog van pas: gistvoeding, klaringsmiddel enz.

Zie je het groots dan schaf je plastic of houten vaten aan varierend van 80 tot 200 liter