Doelstellingen

De gilde stelde en stelt zich tot doel alle geïnteresseerden zoveel mogelijk informatie en ondersteuning te bezorgen op het gebied van wijn, bier en andere gegiste dranken.
Dit in een kameraadschappelijke sfeer.

Met het verwerken van fruitoverschotten tot lekkere wijnen willen we een antwoord bieden op een overaanbod en zodoende vernietiging van fruitoogsten voorkomen.
We willen ook aandacht besteden aan oude fruitrassen die niet meer passen in het ons opgedrongen consumptiepatroon.

Via informatieavonden, cursussen en proefavonden bieden wij zoveel mogelijk wijn- en bierkennis aan onze leden aan. Alle leden kunnen gebruik maken van ons materiaal. Grote en kleine pers; druivenkneuzer, appelmolen, filter & pomp, kurkapparaat, brouwinstallatie …
Af en toe wagen we ons aan hoogstaand kokkerellen onder deskundige leiding van onze chef kok Geert De Rijcke.

In onze stemmige bar kunnen we mekaar elke vrijdagavond en zondagochtend ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Men kan er van onze zelfgemaakte producten genieten maar evengoed zelf een wijntje of biertje van eigen productie laten proeven aan de aanwezigen.

Af en toe wagen we ons aan leerrijke en plezante dag- of weekenduitstappen.

Jaarlijks plannen we een Wijnhoevefeest gekend voor zijn ambiance. Reeds verschillende jaren organiseren we dit feest het eerste weekend van juli.

!  IN VINO VERITAS  !