Koken met Geert

PALING VAN DE CHEF
Voor 4 personen
1 l visfumet
1dl room
5 cl Ricard
1,2 kg Paling (gestroopt
en schoongemaakt)
Gedroogde dragon
Kerstomaatjes
Enkele takjes verse dragon
1. Spoel de verse palingen schoon en snij in stukken van ongeveer
6 cm. De staartstukken mogen weg.
2. Gaar de paling in de visfumet tot het vlees makkelijk van de
graat valt. Haal uit de visfumet en hou warm.
3. Snij de champignons in schijfjes en bak ze even aan in een
klontje boter. Voeg er eerst de Ricard bij en blus dan met 5 dl
visfumet.
4. Voeg de gedroogde dragon toe, kruid af met peper en zout en
reduceer tot de gewenste dikte.
5. Laat de paling nog 2 minuten op een zacht vuurtje staan.
6. Garneer met verse dragon en eventueel wat kerstomaatjes.
Serveer met frietjes of bruin brood.
Biertip : Ne STEEMAN van onze brouwer David.
Wijntip : Een Johaniter uit het Hageland, is en type pinot-gris en
Riesling.

Appel-kaneeltaart

Zalm met mosterd dillesaus

Konijn met artisjokken

kwartel-met-creme-van-pompoen-rode-biet-en-pommes-lyonnaise

Om lekker te koken hebt u geen waslijst aan ingrediƫnten nodig. Minder ingrediƫnten betekent minder boodschappen, minder voorbereiding en img_2902meer tijd om te genieten van de pure smaak van uw gerecht. Geert geeft ons tips om van elk gerecht een feest te maken.