KONIJN MET ARTISJOKKEN

KONIJN MET ARTISJOKKEN.

 

Nodig voor 4 personen

1 konijn, in kleine stukken gesneden,

1 kg aardappelen in kleine stukken gesneden,

1/2 kilo courgettes over de lengte ingesneden,

10 artisjokkenhartjes in tweeën gedeeld,

sap van 2 citroenen, zout & peper, 1 kop olijfolie voor het bakken.

Voor de vinaigrette: 1 dl olijfolie; sap van een limoen; 1 eetlepel honing; 2

eetlepels marjoleinblaadjes; zwarte peper; zout

Bereiding

Braad het konijn bijna gaar. Bak licht de aardappelen, de courgettes, de artisjokken

en doe alles in een pan, samen met het konijn.

Schenk hierover 5 tot 6 eetlepels olijfolie, het citroensap en twee koppen

warm water.

Voeg zout en peper toe en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen.

Tips

Bij dit Kretenzish gerecht schenk je een frisse Rosé en voor de bierliefhebbers

een blond Abdijbier type Affligem, het mag eventueel een tripel zijn.

 

Smakelijk en geniet ervan,

Geert De Rijcke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *