net gemist

15 MAART: SENIORENDAG. Oud en versleten? Nee toch ! Helpt u mee aan ’t Vaatje ?? Allerlei klussen met nadien kans om een pintje te drinken, kaartje te leggen of babbeltje te doen. Start 9 uur. Einde 16 uur. Boterham is voorzien ’s middags. Geef een seintje aub

likeurcursus.

vrijdag 18 en vrijdag 25 maart ,telkens vanaf 20 uur.

Geert en Frans nemen ons mee in de wondere en lekkere wereld van de likeuren.

We vernemen hoe we de likeur kunnen maken van gedroogde en verse kruiden , bloemen , allerlei planten

en wortels , fruit en vruchten.

Extraheren , Percoleren en macereren zijn geen vreemde begrippen meer na deze leerrijke en lekkere (!)reeks.

Een syllabus is voorzien.

Elke les zijn er proevertjes en wordt er een drankje gemaakt.

Op het eind wordt er door de deelnemers een drankje meegenomen naar huis.

praktisch: waar : In ons lokaal , Grote Snijderstraat 97 te Lebbeke.

Inschrijven via email naar “inschrijven@hetvaatje.be“en door storting van 20 euro op rek:BE72 7835 3089 7316 .

FEESTELIJK ONTBIJT 40 jaar ’t Vaatje vzw
Zondag 03 april vanaf 09 uur
Wij bieden alle leden een heerlijk en speciaal ontbijt aan om ons feestjaar in de verf te zetten. Niet alleen lekkere broodjes en koffiekoeken, maar ook enkele speciallekes gaan onze smaakpapillen strelen. En na al dat lekkers hebben we een goede basis voor een lekker aperitief met bubbels allerhande. We voorzien ook nog wat hapjes moest er hier en daar tegen de middag terug een hongertje zijn kop opsteken. We hebben de Lebbeekse burgervader bereid gevonden om ook langs te komen met enkele raadsleden en schepenen.
Praktisch: In ons lokaal, Grote Snijderstraat 97 te Lebbeke. Inschrijven via email naar ” inschrijven@hetvaatje.be ” EN door storting van 10 € per persoon op: rek nr BE72 7835 3089 7316.

 

 

TOEVOEGINGEN AAN BIER na de hoofdgisting
Vrijdag 8 april, vanaf 20 uur, in ons lokaal.
Hedwig Tilley, chef brouwer bij Timmermans, gaat ons gedetailleerd uitleggen hoe we te werk kunnen gaan bij dryhopping, lageren op hout of met chips, fruit in bier en lysozyme. Gegarandeerd een avond waarop we héél wat kunnen bijleren.

PASEN IN ’t VAATJE
Zondag 17 april vanaf 10 uur. De klokken zijn terug van Rome en brengen paaseitjes mee ! En, wie weet

SAMEN NAAR HET ZYTHOS BIERFESTIVAL te Leuven. (zie https://www.zbf.be/)
23 april; vertrek te Dendermonde station, 13:29 uur, trein naar Leuven. Vervoerbewijs zelf te regelen. Als u inschrijft via Vaatje, stort dan 20 € vóór 17/04 op onze rekening. Kijk op de website van ZBF en ken uw voordeel. U hebt dan toegang, een catalogus met deelnemers en 10 drankjetons. We verzamelen aan de uitgang om 21:00 u om de trein van 21:33 te nemen naar “huis”. Wie vroeger terugkeert kan dit telkens op “uur” en 33 minuten.

Lokale helden.
Zaterdag 30 april. Deuren 20 uur.

Optreden
van Pyromaan (pyromaanmusic@hotmail.com) Nederlandstalige band in
kleine bezetting. Ze spelen een set als duo dit jaar, bas en gitaar/zang, uitermate
geschikt voor een klein luisterpubliek. Drum is er dus niet meer bij, enkel een beetje
sampling.

Hun
set bestaat hoofdzakelijk uit eigen werk, Nederlandstalig, met een paar covers als
aanvulling.
Ze zitten een beetje in de richting van De Mens.
The Karma Collective (
andriesdeconinck@hotmail.com) Folk duo
Zondag daaropvolgend, 1 mei, is de bar uitzonderlijk gesloten.

NOTEER NU AL IN UW AGENDA ! : Meimaand = meidrank maand. Op 13 mei = demo drank.

Na een smaakvolle likeurcursus gebracht door Frans voor een
aandachtig publiek gevolgd door een lekker en overdadig
feestelijk ontbijt en een leerrijke avond over bier door Hedwig
Tilley, komen we zowat op kruissnelheid dit feestjaar.

We doen verder op dit elan en vergasten onze leden opnieuw
met leerrijke en lekkere activiteiten.
Wist u al dat één van onze betrachtingen is dit jaar om de leden,
die alle activiteiten meemaken, 40 verschillende drankjes te laten
proeven?

Demonstratie meidrank maken.
Vrijdag 13 mei vanaf 20 uur.

Wist u dat de meidrank reeds door de Germanen gekend was? Het werd gedronken
als minnedrank en om de lente en de komst van de zomer te vieren.

Frans legt haarfijn uit hoe u dit lekker aperitief drankje zelf kunt maken. Op basis van
moezelwijn of op basis van jonge appelwijn. Natuurlijk ontbreken interessante achter-
grond info en proevertjes niet.

Graag uw deelname kenbaar maken door een bericht te sturen op
“inschrijven@hetvaatje.be” . Deelname voor leden is gratis. We bestaan 40 jaar hé.

Niet leden betalen € 5,00, liefst op voorhand op rek. nr: BE72 7835 3089 7316.

Proeven eigen bier. Van leden, voor leden.
Vrijdag 10 juni vanaf 20 uur. Enkel voor leden.

Wat is er leuker dan uw zelf gebrouwde biertje eens te laten proeven?
Als het lekker is, zullen de aanwezigen graag vernemen wat u zoal deed om tot dat
lekker resultaat te komen.
Is het wat minder, dan zal men graag suggesties geven om een of ander te verbe-
teren. Maximum 3 verschillende bieren per deelnemer. PS: we proéven en dat in kleine
glazen. Dus enkele flesjes volstaan om deel te nemen.

WERK VERGADERING; voorbereiding Wijnhoevefeest.
Vrijdag 17 juni. Vanaf 20 uur.

Ook dit jaar willen we ons beste beentje voorzetten om onze leden een leuk en lekker
Wijnhoevefeest aan te bieden. Met de klassieke ingrediënten: lekkere steak en saté
met frietjes en verse sausen.
Nieuw dit jaar is de introductie van een uitgebalanceerde veggie schotel.

Wijnhoevefeest   2 juli 2022

Kabeljauwfilet ca 250 gram van de chef met Pomme Duchesse  aan  25 €.

 

Nieuw :
Vegetarische keuken

een feestelijk bereidde vol-au-veggie Koninginnenhapje met Pomme Duchesses of frietjes aan  20 €.

Nieuw :
Vegetarische keuken

een feestelijk bereidde vol-au-veggie Koninginnenhapje met Pomme Duchesses of frietjes aan  20 €.

nieuw – Proef ons jubeleumbier “FORTY”

fris geserveerd en eigen gemaakte fruitwijnen aan vriendenprijs.

Deuren: 16 u    Keuken van 18 tot 21 u.

Inschrijven vanaf 1 juni tot 26 juni  op lijst in de bar

 

OF VIA   wijnhoevefeest@hetvaatje.be  of SMS 0476 / 56 33 31

Inschrijven via dit papiertje kan ook:

 

 

NAAM   :   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    schrijft in voor

 

Sate* x  . . . .  à 22  € =  . . . . . .  €      Steak  x   . . . .  à 22  € =  . . . . .   €

 

Kabeljauw           x  . . . .   à 25  € =  . . . . . .  €

 

Vol eau veggie   x

 

x  . . . .   à 20  € =  . . . . . .  €

 

TOTAAL =  . . . . . . . .  €       Graag storten op  BE72 7835 3089 7316.

JUBILEUM APERTIEF INBEGREPEN  –  * Saté kinderportie = 10 €

 

FIETSTOCHT  VAATJE  vzw

21 juli 2022. Vertrek 14 u aan Vaatje, Grote Snijderstraat 97, Lebbeke.

 

Naar jaarlijkse gewoonte zoeken we weer een leuk parcours langs rustige en landelijke wegen, met minstens een tussenstop waar sanitair is en drank voorzien wordt. We houden het op een goede 35 km.

Bij terugkomst staan er lekkere frietjes en kip te wachten op de deelnemers. Wie niet meefietst kan vanaf 17 u terecht in de gilde om samen met de fietsende familie of vrienden van het avondmaal te genieten.

Deelname in de kosten:

Drankje en verzekering inbegrepen  !

Kinderen -12 jaar = 1/2 prijs

Dépannage wagen = voorzien

 

Fietsen + kip eten =  17 Euro

Enkel kip eten        =  13 Euro

Enkel fietsen          =    7 Euro

Inschrijven bij voorkeur  via fietstocht@hetvaatje.be OF via lijst in de bar.

Vermeld duidelijk wie u bent en wat u juist gaat doen met hoeveel personen.
Een telefoonnummer vermelden is een must! Zo kunnen we u altijd contacteren mocht er iets veranderen!

Beste leden,

Spijtig genoeg heb ik zeer droevig nieuws te melden.
Maggy Sanders al jaren een trouwe medewerkster en zeer geliefd lid van Het Vaatje is dinsdag onverwacht overleden.
In bijlage kunnen jullie haar rouwbrief terug vinden.
We zullen Maggy meer dan missen en wensen haar familie en directe vrienden heel veel sterkte toe.

mvg,

Erik

DAGUITSTAP  MET  ’t VAATJE    17 sep ‘22

 

BOCHOLTER BROUWERIJ MUSEUM

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Bocholter Brouwerij Museum is het grootste brouwerijmuseum van Europa. Het bevindt zich in het historische Brouwershuis, recht tegenover de gistingstanks van Brouwerij Martens. Hier brouwde de familie Martens van 1758 tot midden 19de eeuw. Vandaag is het een multifunctioneel museum van 4000 m2 groot.

LUNCH in BRASSERIE DE KEMPENHEUVEL in BREE

WIJNBOUW KASTEEL    VILAIN VIIII

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kasteel Vilain XIIII (°15e-18e eeuw) bevindt zich tussen Leut en Meeswijk in de gemeen-te Maasmechelen. Het kasteel is een beschermd monument en maakt deel uit van het beschermd cultuurhistorisch landschap ‘Kasteel Vilain XIIII: kasteel en omliggend park’. Het park sluit aan op de rivier van de Maas, met aan de overkant van de rivier Nederland.

 

VOOR DE RONDE PRIJS VAN  € 50,00.

Inbegrepen: autocar, bezoek aan brouwmuseum met proeven,
lunch en bezoek aan wijnbouw kasteel met proeven.

BIER FESTIVALLetje  van  ’t VAATJE

7 okt te 20u; 8 okt te 18u en 9 okt 10u – 13u in ’t Vaatje, Grote Snijderstraat 97, Lebbeke.

 

We willen graag alle bierliefhebbers verrassen met een prima selectie “craft” bieren samen met enkele klassiekers. Een keuze uit een 20-tal bieren zal elke bierliefhebber wel tevreden kunnen stellen.

Om dat alles niet te diep laten te vallen zorgen we ook voor een aangepaste bier-knabbel aan democratische prijs.

 

Deelname bij voorkeur bevestigen via inschrijven@hetvaatje.be OF via lijst in de bar.

 

APPEL PERS DAG: eigen oogst of van onze appelkweker

Zaterdag 15 okt vanaf 10u. In ’t Vaatje.

 

We zijn een Wijn- en biergilde, niet? Wie zijn eigen oogst wil komen persen of wie appelen van onze appelkweker, Joris Vereecken – Moerzeke, wil persen is die dag welkom. Maximum 100 kg per lid. Prijs van de dag. Hoofdmoot zal “Primo”-appel zijn.
Graag uw deelname met opgave van de kg appelen die u bestelt, of die u zelf meebrengt, melden via ”  inschrijven@hetvaatje.be  ”

In de bar zal ook een lijst uithangen voor wie niet computer gezind is.  )
Vermeld duidelijk uw naam, gsm nr en hoeveel kg appelen u besteld (max 100 kg) Als u uw eigen oogst wil komen persen doet u exact hetzelfde.
Zo doende kunnen we onze planning opmaken.
Het is duidelijk dat we mekaar helpen bij reinigen, malen en persen.
Ook het opruimen niet vergeten. Door de leden vóór de leden.
Wij zorgen voor proevertjes, en wie onder de middag blijft doorwerken kan rekenen op een bol soep en een boterham.