De wijnen maken de man TERUG PROFESIONELE WIJNGISTEN
Lalvin 71 B (Saccharomyces Cerevisiae) Wit en Rood Fruit en druiven T: 16 º – 28 º C; optimaal: 18 º – 25 º (wit) 22 º – 28 º (rood). Zorgt voor lichte, kruidige, fluwelen, primeurachtige wijn en ontwikkelt extra aroma’s; bouwt tijdens de gisting tot 30 % van het aanwezige appel-zuur af, afhankelijk van de gistingstemperatuur, tot alcohol en koolzuur.
Zeer geschikt voor: Müller-Thurgau, Riesling, Elbling, Kerner, Blauer Portugieser, Dornfelder, Regent, appels en heel speciaal voor krieken, sleedoorn. Gemiddelde voedingsbehoefte; vitamine B toevoegen. Gistvoeding geven na 2 dagen gisting. Alcoholbereik tot 14 %. Een fantastische gist!
Lalvin EC 1118 (Saccharomyces Bayanus) “Killer”. Champagne. De originele “Prise de Mousse” ! DE champagne gist. “Killer”-eigenschappen, zéér geschikt om de 2° gisting te voltooien of om een stilgevallen gisting weer op gang te brengen. Korte rustperiode, snelle fermentatie. T: 15 º – 25 º, lage voedingsbehoefte, lage zuurstofbehoefte, weinig schuim, snelle klaring. Rehydreren gedurende 30 minuten in water (echt niet langer!) en dan aan de basiswijn toevoegen. Fantastische fijne mousse.
Enoferm “Simi White” (Saccharomyces Cerevisiae) Wit Fruit en druiven
T: 15 – 20 graden C. Voor droge wijn. Tonen van exotisch fruit toe, en veel gistaroma’s. Hoge voedingsbehoefte! Maximaal gistvoeding geven na 2 dagen gisting en na een paar dagen aanvullen met DAP. Alcoholbereik tot 14 %.
Buitengewoon geschikt voor appelwijn of neutrale/extractarme druiven-rassen. Als standalone gist, maar ook als mengpartner. Geschikte partners: Lalvin S6U, Uvaferm SLO en bijv. Bioferm Doux.
Uvaferm SLO (Saccharomyces Cerevisiae Bayanus) Topklasse wit; Fruit en druiven Vergist alle suikers en levert een droge wijn op. T: 15 º – 30 º C; “koude gist” Zorgt voor een moderne witte wijn van topklasse met een fruitig bouquet. Vormt aroma’s van maracuja (beter bekend als Passievrucht) en perzik. Most wel goed voorklaren.
Zeer geschikt voor: Müller-Thurgau, Riesling, Elbling, Kerner, Silvaner, Scheurebe, Weißer Burgunder, Grauer Burgunder, Chardonnay, appel. Gemiddelde voedingsbehoefte. Gistvoeding geven na 2 dagen gisting. Alcoholbereik tot 16 %.
Lalvin S6U (Saccharomyces Uvarum) Wit en Rood. Fruit en druiven Voor (extractarme) druiven, appel- en andere extractarme sappen. Vormt 1-2 gram extra glycerine per liter voor een beter mondgevoel en geeft de wijn body. Bevordert een mooi soorteigen bouquet en voegt gistaroma’s toe. Héél erg mooi voor Regent! T: 16 º -18 º C. Alcoholbereik tot 14 %. Normale voedingsbehoefte. Gistvoeding geven na 2 dagen gisting. Een fantastische gist!
De