‘Pulled zalm’ met mosterd-dillesaus

voor 4 personen

1.6 kg zalmfilet,zwarte peper

voor de lak: 2 eetl honing,2 eetl citroensap

voor de saus: 4 dl mayonaise,1 eetl grove mosterd,2 eetl dille gehakt

voor de komkommer: 1 komkommer,1 dl azijn,75 g suiker,1 dl water,1 eetl peterselie gehakt

voor de afwerking: 200 g jonge spinazie gewassen,1 citroen en 1 limoen in partjes gesneden,

dilletopjes en gekookte aardappeltjes

 

1 verwarm de oven voor op 130°c

2 plaats de zalm op een ovenplaat

meng de honing en citroensap en bestrijk de zalm met de lak

kruid af met peper en zout

bak de vis gedurende 45 min in de oven

3 meng alle ingredienten voor de saus

4 plaats de komkommer in schijven gesneden in een weck pot

meng de suiker, azijnen water en giet over de komkommmer

laat een nacht trekkenin de koelkast, maar dit smaakt ook al na een uur

5 serveerde zalm met gekookte aarappeltjes de komkommer en wat saus

werk af met partjes citroen en limoen, dilletopjes en sinazieblaadjes

wijn tip : chenin blanc

biertip : cuvee type

Smakelijk

Geert De Rijcke