Quadruppel (bruin-10 l)

QUADRUPEL (bruin – 10 Liter)

Van Jan Spoelstra ontving ik onlangs het volgende prijswinnende recept. Naam hobbybrouwer die het recept aangeleverd heeft: Jan Spoelstra Bron van het recept: zelfontwikkeld Naam brouwsel: Quadrupel Biertype: Quadrupel Begin Soortel. Gew.: 1094 Eind Soortel Gew: 1020 Kleur (berekend): 40 EBC Berekende bitterheid: 17 EBU Hoeveelheden per 10 liter wort/bier Mout & suiker 2000 gram 54,6 % pilsmout 3 EBC 750 gram 20,5% munich 17 EBC 500 gram 13,6 % cara 120 120 EBC 25 gram 0,7 % Speciaal B 400 EBC 16 gram 0,4 % chocolademout 375 gram 10,2 % bruine kandijsuiker (toegevoegd na 45 minuten koken)

Water 9,2 L maischwater 8 L spoelwater

Maischschema 10 min 37 gr C 15 min 45 gr C 20 min 52 gr C 45 min 67 gr C 15 min 72 gr C 1 min 78 gr C Hop 11 gram Challenger 8 % alfa bloemen kooktijd 90 min 7 gram Saaz 4 % alfa bloemen kooktijd 10 min Kruiden of andere toevoegingen 5 gram koriander kooktijd 5 min Totale kooktijd wort: 90 min Gist: Wyeast Belgium Abbey II

– 90 minuten koken.

– na afkoelen de starter toevoegen.

Allé, brouw ze.