Steeman

steeman

U had het misschien al gehoord, maar uw geliefde Hopmonkey is in nieuwe handen. Midden april kondigde David Steeman, van brouwerij Steeman, aan om met zijn brouw activiteiten te stoppen. Dat zou meteen ook het einde zijn van Hopmonkey, en konden we niet laten gebeuren. Brouwerij Steeman werd overgenomen door een nieuwe vennootschap, Fris en Monter, en er staat een nieuw team hopmonkeys klaar om hun schouders onder dit Dendermonds streekproduct te zetten:
Tim De Vogel, Diederik Vermeir, Michael Goossens, Kjell Laurens en Nik Quisquater zijn de na-apers van dienst.Met een alcoholgehalte van 5,5% is dit een goed doordrinkbaar bier. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft het bier een mooie body en voldoende moutigheid.

De Hopmonkey is een lekker, smaakvol, hoppig bier waarvan je er gerust 2 kan drinken. Ideaal om van te genieten op een zomers terras!

Hoewel dit bier moeilijk is te passen in een bierstijl komt “Session IPA” het dichtste in de buurt. Het heeft de hoppigheid, bitterheid en volheid van een echte India Pale Ale, maar toch weinig alcohol. De India Pale Ale is een biertype dat ontstaan is in Engeland ten tijde van de kolonisatie. Om hun traditionele Pale Ale langer te kunnen bewaren, voegden de brouwers extra hop toe. De bewaarstoffen en bitterheid uit de hop zorgden ervoor dat het bier de lange scheepsreis naar de kolonies overleefde.

Wegens zijn bitterheid is de IPA een bier voor de echte bierliefhebber. De meeste commerciele IPA’s hebben een sterk afgezwakte bitterheid, zodat ze in de smaak vallen bij een breed publiek dat gewend is geraakt aan veel te zoet bier. Met de Hopmonkey hebben we bewust de keuze gemaakt om de originele stijl van de India Pale Ale trouw te blijven, we zijn ervan overtuigd dat dit een zeer lekker bier(type) is en we hopen dat dit ook bij jullie in de smaak valt!

In de categorie van de laag-alcoholische bieren vind men vooral bieren met weinig smaak en body. Wil men een lekker speciaalbier met veel smaak drinken, dan houdt het wegens het hoger alcoholpercentage na een bier of twee snel op. De Hopmonkey is een smaakvol speciaalbier waarvan men er gerust een paar kan drinken.

 

 

http://www.homebrewproject.be