’t Vaatje, wat is dat?

In ’t Vaatje komen we samen in een gemoedelijke sfeer om de wereld van wijn, bier en andere gegiste dranken samen te ontdekken

Iedereen is welkom in ’t Vaatje. Naast onze bar die vooral staat voor plezier, hebben we ook een missie voor ogen. Het doel van onze gilde is om alle alle geïnteresseerden zoveel mogelijk informatie en ondersteuning te bezorgen op het gebied van wijn, bier en andere gegiste dranken.

Met het verwerken van fruitoverschotten tot lekkere wijnen willen we een antwoord bieden op een overaanbod en zodoende vernietiging van fruitoogsten voorkomen. We willen ook aandacht besteden aan oude fruitrassen die tegenwoordig onterecht aandacht verliezen.

Via informatieavonden, cursussen en proefavonden bieden wij zoveel mogelijk wijn- en bierkennis aan onze leden aan. Alle leden kunnen gebruik maken van ons materiaal. Grote en kleine pers; druivenkneuzer, appelmolen, filter & pomp, kurkapparaat, brouwinstallatie … Af en toe wagen we ons aan hoogstaand kokkerellen waar je als lid uiteraard van kan proeven.

In onze bar kunnen we elkaar elke vrijdagavond en zondagochtend ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Je kan er van onze zelfgemaakte producten genieten maar evengoed zelf een wijntje of biertje van eigen productie laten proeven aan de aanwezigen.

En er is nog meer! Naast onze gezellige bar en bijkomende activiteiten, wagen we ons af en toe aan leerrijke en plezante dag- of weekenduitstappen.

Jaarlijks plannen we een Wijnhoevefeest gekend voor zijn ambiance. Reeds verschillende jaren organiseren we dit feest het eerste weekend van juli.

Zelf de sfeer van ’t Vaatje eens komen proeven? Kom gerust eens langs of word lid van onze gilde.

’t Vaatje is iedere vrijdagavond en zondagvoormiddag open. Vrijdag zijn we open van 20h – 24hZondag van 10h – 13h.